Border kolie Ashia Jane´s Dogs

Ashia Jane´s Dogs

03.11.2011 00:00

    Ašinka je mojí druhou borderkou, která si mně našla v chovatelské stanici Jany Pucherové Jane´s Dogs. Přišla ke mně jako lék na bolavé srdce, když jsem přišla o svojí první borderku Bounty, která mi byla vším. A i nadále má své místo v mém srdci. Nikdy nezapomenu!!!

    Ašinka je zatím takové bordeří miminko, které se učí jak být vyrovnaným, pohodovým a společenským psem. Je to šikovná, hravá a učenlivá mladá psí slečna. Když pracuje, tak na 100% a když zlobí tak i na 120%...prostě zkouší, co panička vydrží...a že má panička trpělivost :-) Nejvíce ji baví agility, frisbee a samozřejmě balonky všeho druhu a když není balonek stačí spadlý list ze stromu.

    S agilitami jsme zatím ve fázi tréninků, pilně se učíme a snažíme se zlepšovat a doufáme, že nás nějaké ty, i malé, úspěchy neminou. Malá je velice šikovná, jen paničce chybí lepší orientace a dvě další nohy...:-) Také se věnujeme frisbee, kde se zatím učíme jednoduché triky, protože na ty těžké jsme ještě moc mrňavý. Bezhlavě se vrhá za každým hozeným i nehozeným diskem a ta radost, když si ho uloví...:-) První distanční závody snad navštívíme příští rok. A co se týká balonků, to je teprve zábava...za balonek je ochotná se i na ucho postavit...jen to soustředění malinko pokulhává, protože když vidí balonek nevidí, neslyší...:-D ale je to prostě mimino..a všichni ho máme moc rádi.

    Jinak je Ašinka, přátelská, snášenlivá, ochotná k jakékoli práci a naprosto nekonfliktní. Jo a taky děsně žravá...je to taková malá kyselina....ale díky bohu to na ní není vidět.... :-)

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.